Αυτόματα VS Χειροκίνητα ρολά ασφαλείας: Ποια έχουν τις καλύτερες τιμές;

Μέσα στις σύγχρονες συνθήκες ζωής τα ρολά ασφαλείας έχουν πλέον αναδειχτεί σε μια απολύτως απαραίτητη επένδυση για την προστασία της περιουσίας και της σωματικής  ακεραιότητας κάθε σύγχρονου ανθρώπου. Εφόσον λοιπόν τα ρολά ασφαλείας είναι ένα μετρό προστασίας εντελώς απαραίτητο, οι ιδιοκτήτες εύλογα αναζητούν το κατάλληλο τύπο ρολών ασφαλείας που ικανοποιεί τις ανάγκες τους και παράλληλα είναι σε τιμές  που δεν υπερβαίνουν τις οικονομικές τους δυνατότητες. Σε αυτή την αναζήτηση συνήθως οι αγοραστές βρίσκονται αντιμέτωποι κυρίως με τις δυο μεγαλύτερες κατηγορίες ρολών ασφαλείας, τα αυτόματα και τα χειροκίνητα ρολά. Ουσιαστικά πρόκειται για δυο εκ διαμέτρου αντίθετα είδη ρολών ασφαλείας που εκτός από τα διαφοροποιημένα χαρακτηριστικα τους παρουσιάζουν και  ουσιώδεις διαφορές στις τιμές.

Αυτόματα ρολά ασφαλείας και τιμές.


Τα αυτόματα ρολά ασφαλείας είναι η πιο προηγμένη μορφή ρολών αυτού του τύπου. Συνήθως διαθέτουν ένα ηλεκτροκίνητο μοτέρ που τους επιτρέπει να κινούνται αυτόνομα μόνο με του πάτημα ενός κουμπιού από το τηλεχειριστήριο ή το πάνελ έλεγχου που είναι εγκατεστημένο. Αυτό φυσικά το μέτρο ασφαλείας απαιτεί την ελάχιστη δυνατή προσπάθεια από μέρους των χρηστών ωστόσο η τιμή του είναι αρκετά πιο επιβαρυμένη σε σχέση με τα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας. Οι λόγοι για τους οποίους οι τιμές των αυτόματων ρολών ασφαλείας είναι περισσότερο αυξημένες κυρίως σχετίζονται με τον μηχανισμό αυτόματης λειτουργίας που έχουν τοποθετημένο. Πρώτα από όλα το μοτέρ το οποίο είναι υπεύθυνο για το άνοιγμα και το κλείσιμο των ρολών ασφαλείας δουλεύει με ρεύμα. Αυτό σημαίνει ότι η εγκατάσταση αυτομάτων ρολών ασφαλείας δεν επιβαρύνεται επιπλέον μόνο με την αγορά του μοτέρ αλλά προϋποθέτει και την ύπαρξη της κατάλληλης ηλεκτρολογικής εγκατάστασης που τροφοδοτεί το σύστημα με ρεύμα. Οι ηλεκτρολογικοί παράγοντες και η αυξημένη κατανάλωση ρεύματος φυσικά δεν είναι οι μόνοι που αυξάνουν την τιμή των αυτόματων ρολών. Ένα ολόκληρο τεχνικό σύστημα ασφαλείας με αυτόματο μηχανισμό είναι φυσιολογικό να εμφανίζει συχνότερα βλάβες  σε κάποιο από τα επιμέρους μέρη του και να απαιτεί την παρουσία τεχνικού για να αποκατασταθεί πλήρως. Το γεγονός αυτό είναι λογικό λοιπόν να αυξάνει ακόμη περισσότερο το συνολικό ποσό που θα χρειαστεί να καταβάλλετε μακροχρόνια για το σύστημα προστασίας σας μια και εμφανίζονται ιδιαίτερα αυξημένα επιπλέον έξοδα επισκευής και συντήρησης του συστήματος. Τέλος, η τιμή ενός αυτόματου ρολού ασφαλείας παίρνει τον ανήφορο εξαιτίας και του εναλλακτικού τρόπου λειτουργιάς που οφείλει να εγκατασταθεί επικουρικά  προς το μοτέρ ρολών ώστε να σας εξασφαλίσει την λειτουργία του συστήματος σε περίπτωση βλάβης του αυτόματου μηχανισμού ή διακοπής ρεύματος.

Χειροκίνητα ρολά ασφαλείας και τιμές.


Σε αντίθεση με τα ρολά ασφαλείας αυτόματης λειτουργίας, τα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας απαιτούν την ανθρώπινη παρέμβαση για να καταφέρουν να λειτουργήσουν. Τα χειροκίνητα ρολά ως ένας συμβατικός τρόπος προστασίας  ανοίγουν και κλείνουν εφόσον τα τραβήξει ανθρώπινο χέρι. Αυτό κατά συνέπεια σίγουρα απαιτεί οι ιδιοκτήτες να καταβάλλουν σημαντικά μεγαλύτερο κόπο και προσπάθεια για την καθημερινή τους χρήση  αλλά παράλληλα σημαίνει ότι επωφελούνται αισθητά σε οικονομικό επιπεδο. Οι τιμές στα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας είναι εξαιρετικά χαμηλότερες γιατί δεν συμπεριλαμβάνουν επιπλέον εξοπλισμό και ειδικές εγκαταστάσεις λειτουργίας όπως επίσης και δεν επιβαρύνονται από συχνές επισκευές και έξοδα συντήρησης. Φυσικά αυτό δεν σημαίνει ότι τα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας δεν παθαίνουν βλάβες ή δεν χρειάζονται συντήρηση και έλεγχο. Ίσα – ίσα. Η διαφορά με τα αυτόματα ρολά ασφαλείας  σε αυτούς τους τομείς είναι ότι η σωστή συντήρηση εξαρτάται σε μεγάλο βαθμο από την δίκη σας φροντίδα και οι επισκευές μπορεί να είναι αρκετά απλές ώστε να μπορείτε να επέμβετε οι ίδιοι χωρίς την βοήθεια ειδικού τεχνικού. Όλα τα παραπάνω δημιουργούν  ιδιαίτερα ελκυστικές τιμές για τα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας ενώ παράλληλα τους δίνουν την δυνατότητα να μετατραπούν σε αυτόματα με τις κατάλληλες μετατροπές εφόσον αυτό κριθεί απαραίτητο για τις ανάγκες του χώρου.

Συνοψίζοντας, είναι εμφανές ότι τα αυτόματα ρολά ασφαλείας μπορεί να είναι πιο εύχρηστα ωστόσο  έχουν αισθητά μεγαλύτερες τιμές σε σχέση με τα χειροκίνητα ρολά ασφαλείας εξαιτίας του αυτόματου μηχανισμού λειτουργίας τους. Αν θα επιλέξετε τα ρολά ασφαλείας σας να διαθέτουν άνεση στην χρήση  με ένα εξτρά κόστος ή θα προτιμήσετε να κοπιάσετε παραπάνω για να εξασφαλίσετε  χαμηλότερη τιμή για τα ρολά ασφαλείας αυτό είναι δικό σας θέμα. Σε κάθε περίπτωση η ασφάλεια σας και με τα δυο είδη ρολών ασφαλείας είναι εξασφαλισμένη.