Πώς να διατηρήσετε τα ρολά καταστημάτων σε καλή κατάσταση;

Τα ρολά καταστημάτων σίγουρα δεν είναι μια επιπόλαιη επένδυση για κανένα ιδιοκτήτη. Όσο περνά ο καιρός γίνεται όλο και πιο εμφανές ότι τα ρολά ασφαλείας ειδικά στα καταστήματα είναι μια αναγκαιότητα και όχι μια τυπικότητα χωρίς αιτία ύπαρξης. Ακριβώς για αυτό το λόγο είναι σημαντικό όχι μόνο να εγκαταστήσετε τα ρολά ασφαλείας αλλά και να μάθετε πως πρέπει να τα φροντίσετε σωστά κατά την διάρκεια της χρήσης τους. Ουδού όλες οι απαραίτητες πληροφορίες για να διατηρήσετε τα ρολά του καταστήματος σας σε αρίστη κατάσταση!

Λίπανση.


Τα ρολά καταστημάτων όπως και κάθε μεταλλικό αντικείμενο σκουριάζει με την πάροδο του χρόνου. Αυτό εχει ως συνέπεια  η λειτουργικότητα των ρολών καταστημάτων να επιβραδύνεται όλο και περισσότερο . Αν λοιπόν παρατηρήσετε ότι τα ρολά ασφαλείας στο κατάστημα σας κατεβαίνουν με μεγαλύτερη δυσκολία και αυτό το αργό και βασανιστικό κατέβασμα συνοδεύεται από το γνωστό τρίξιμο της σκουριάς τότε, ναι, ήρθε η ώρα που θα πρέπει να προμηθευτείτε κάποιου είδους λιπαντικό, λάδι ή γράσο ώστε να λιπάνετε τους μεταλλικούς οδηγούς που κινούν τα ρολά σας όπως και κάθε άλλο σημείο που εχει χάσει την λειτουργικότητα του λόγο φθοράς. Σκοπός κάθε λίπανσης του συστήματος είναι τα ρολά να επανέλθουν στην πρότερη κατάσταση, να μπορούν δηλαδή να γλιστρούν πάνω στους οδηγούς τους , αθόρυβα και εύκολα,  χωρίς να διαμαρτύρονται. Η λίπανση είναι μια πολύ απλή διαδικασία  που κατά κύριο λόγο γίνεται όποτε τα ρολά καταστημάτων  παρουσιάσουν συμπτώματα σκουριάς που εμποδίζουν την λειτουργία τους. Το καλό είναι ότι δεν χρειάζεται να έχετε ειδικές τεχνικές γνώσεις για να μπορέσετε να  λιπάνετε τα ρολά.

Συχνή καθαριότητα.


Η συχνή και σωστή καθαριότητα των ρολών ασφαλείας συμβάλλει στην καλύτερη λειτουργικότητα τους αλλά και στην επιμήκυνση της ζωής τους για αυτό και δεν πρέπει να την παραλείπετε. Κάθε φόρα που καθαρίζετε τα ρολά φροντίστε επιμελώς να απομακρύνετε την σκόνη, την βρωμιά αλλα και την περιττή λίπανση τόσο από την επιφάνεια των ρολών ασφαλείας όσο και από τους οδηγούς κίνησης.  Μόνο έτσι θα διατηρηθεί ολόκληρο το σύστημα σε καλή κατάσταση και θα κάνει την δουλειά του σωστά.

Άμεση επισκευή βλαβών.


Είναι λογικό η καθημερινότητα σας επαγγελματικά να είναι ιδιαιτέρα απαιτητική και να μην έχετε χρόνο να επιδιορθώσετε τα ρολά ασφαλείας την ίδια στιγμή που θα χαλάσουν, όμως  σίγουρα  θα πρέπει να μεριμνήσετε για αυτό το συντομότερο δυνατό. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που προκειμένου να μην επισκευάσουν την ζημιά προσπαθούν να κλείνουν ή να ανοίγουν όπως όπως και ανορθόδοξα τα μεταλλικά ρολά ελπίζοντας ότι θα γλιτώσουν ένα επιπλέον έξοδο. Αυτό δεν εχει κανένα απολύτως νόημα. Ένα χαλασμένο ρολό ασφαλείας δεν εχει λόγο ύπαρξης στο κατάστημα σας μιας  και δεν μπορεί να σας προστατεύει πια. Επισκευάστε  το όσο γίνεται πιο άμεσα τόσο για να είστε ασφαλείς όσο και για να μην επιδεινωθεί η ζημιά. Όσο πιο γρήγορα το διορθώσετε τοσο καλυτέρα για σας.

Είδατε λοιπόν με πόσο άπλες και καθημερινές κινήσεις και συνήθειες μπορείτε να ωφελήσετε σημαντικά την ποιότητα λειτουργίας των ρολών ασφαλείας που έχετε εγκαταστήσει. Με μια τέτοια συστηματική προσπάθεια είναι σίγουρο ότι  θα χρειαστούν πολλά πολλά χρόνια για να αγοράσετε ξανά  εκ νέου ρολά ασφαλείας. Αξίζει τον κόπο!