Μεταλλικά ρολά ασφαλείας: Πώς να τα χρησιμοποιήσετε στο σπίτι σας.

Τα μεταλλικά ρολά ασφαλείας είναι ένα ιδιαίτερα διαδεδομένο μέσο προστασίας από κλοπές και διαρρήξεις. Συνήθως το πρώτο πράγμα που σκέφτεται κάποιος στην θέα ενός ρολού ασφαλείας είναι ένα κατάστημα, μια αποθήκη και γενικά ένας επαγγελματικός χώρος. Όντως τα μεταλλικά ρολά ασφαλείας  φαίνεται να χρησιμοποιούνται περισσότερο για επαγγελματικούς σκοπούς όμως αυτό δεν σημαίνει ότι δεν μπορούν να εγκατασταθούν και σε ένα σπίτι ή ένα εξοχικό προκειμένου να το θωρακίσουν από παραβιάσεις. Τα μεταλλικά ρολά ασφαλείας όχι μόνο μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε κάθε σπίτι αλλά έχουν και αρκετά πιθανά μέρη τοποθέτησης που περιμένουν θωράκιση.

Μεταλλικά ρολά σε μπαλκονόπορτες.

Το ιδανικότερο ίσως μέρος εγκατάστασης των μεταλλικών ρολών ασφαλείας είναι οι μπαλκονόπορτες. Σε αυτά τα ομολογουμένως μεγάλα ανοίγματα των οικιακών χώρων τοποθετούνται συνήθως διάτρητα μεταλλικά ρολά υψηλής διάτρησης και οι λόγοι που συμβαίνει αυτό είναι πολλοί. Οι εκατοντάδες  μικρούτσικες τρύπες που διαθέτουν τα μεταλλικά ρολά επιτρέπουν  στους κατοίκους του σπιτιού να βλέπουν με ευκολία έξω  από την μπαλκονόπορτα χωρίς να χρειάζεται να ανοίγουν τα ρολά της. Επίσης , χάρη στα διάτρητα μεταλλικά ρολά συνήθως διασφαλίζεται ένα αρκετά ικανοποιητικό επιπεδο φωτισμού και αερισμού του φυλασσόμενου χώρου γεγονός που είναι ιδιαίτερα σημαντικό για το σπίτι ή το εξοχικό σας. Φυσικά όλα τα παραπάνω πλεονεκτήματα προσφέρονται χωρίς να τίθεται το παραμικρό θέμα σε σχέση με την ασφάλεια που προσφέρουν.

Μεταλλικά ρολά στα παράθυρα.

Ένα ακόμη μέρος στο οποίο  μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τα μεταλλικά ρολά ασφαλείας είναι τα παράθυρα. Ίσως έχετε στο νου σας τα μεταλλικά ρολά σαν ένα προϊόν εντελώς χοντροκομμένο που δεν αρμόζει να εγκατασταθεί σε όλα τα παράθυρα του σπιτιού σας  αφού μαζί με τους κλέφτες πολύ πιθανόν να διώξει και την αισθητική σας. Δεν χρειάζεται όμως να ανησυχείτε για αυτό. Τα οικιακά μεταλλικά ρολά δεν είναι τόσο ογκώδη όσο εκείνα που είναι κατασκευασμένα να καλύψουν την είσοδο ενός καταστήματος ή την πρόσοψη μιας τράπεζας. Αντίθετα, στην πραγματικότητα πρόκειται για καλαίσθητα μεταλλικά ρολά ασφαλείας με προσεγμένο σχεδιασμό που θα εναρμονιστούν άψογα με το υπόλοιπο χώρο σας.

Μεταλλικό ρολό στην κύρια είσοδο ή στον κήπο.

Μια εναλλακτική τοποθεσία για να εγκαταστήσετε ένα μεταλλικό ρολό ασφαλείας είναι σίγουρα η κύρια είσοδος  ή η είσοδος του κήπου αν κατοικείτε σε μονοκατοικία. Ιδιαίτερα αν το σπίτι σας βρίσκεται απομονωμένο από γείτονες και το μέρος είναι ερημικό τα ρολά ασφαλείας είναι ένα μετρό φύλαξης που δεν θα αποφύγετε εύκολα καθώς το σπίτι ή το εξοχικό σας αποτελεί εύκολο στόχο παραβίασης και άρα χρειάζεται ισχυρά μέτρα θωράκισης.

Μεταλλικά ρολά και στους εσωτερικούς χώρους.

Τα μεταλλικά ρολά ασφαλείας πέρα από την οχύρωση των εξωτερικών σημείων πιθανής παραβίασης του σπιτιού σας  που έχουν αναλάβει, μπορούν άνετα να τοποθετηθούν και μέσα στο σπίτι όχι τόσο για λόγους ασφάλειας αλλα κυρίως για να σας διευκολύνουν. Δεν είναι λίγοι εκείνοι που χρησιμοποιούν  μεταλλικά ρολά ασφαλείας αντί για πόρτα στην εσωτερική αποθήκη ή στο πατάρι του σπιτιού απλώς και μόνο επειδή μπορεί να τους διευκολύνει στο άνοιγμα.

Γίνεται αντιληπτό λοιπόν ότι τα μεταλλικά ρολά ασφαλείας δεν κατασκευάζονται με μόνο σκοπό να χρησιμοποιηθούν σε επαγγελματικός χώρους  αλλα μπορούν με μεγάλη ευκολία να υπηρετήσουν το σκοπό τους και στις μπαλκονόπορτες , τα παράθυρα ή και τους  εσωτερικούς χώρους του σπιτιού σας. Η καλύτερη επιλογή της αγοράς για αυτήν την λύση είναι τα ρολά ασφαλείας Μενούνος, τα οποία είναι πιστοποιημένα και αποδεδειγμένα τα καλύτερα ρολά ασφαλείας της αγοράς. Μην τα αποκλείετε λοιπόν για οικιακή χρήση! Μπορούν να ανταπεξέλθουν και σε αυτό το ρολό. Μια δόκιμη θα σας πείσει!